latinica  ћирилица
28/11/2022 |  16:41 | Autor: RTRS

Svesrpski kup u Trebinju, omladinski Sabor u Gradišci

Grad Trebinje i Rukometni klub Leotar, 24. i 25. decembra biće domaćini Svesrpskog kupa za rukometaše i rukometašice čiji je organizator Rukometni savez Srpske.
Marinko Umičević - Foto: RTRS
Marinko UmičevićFoto: RTRS

Prvog dana igra se polufinale za rukometaše-Vojvodina i Metaloplastika (17 časova), odnosno Borac M:tel Leotar (19 časova).

Dan kasnije prvo će u 13 časova biti odigran meč za trofej između rukometašica Železničara iz Inđije i ŽRK Borac iz Banjaluke.

Za 15 časova predviđeno je muško finale ovog takmičenja kojeg su dosad jedino osvajali rukometaši Vojvodine.

- Poslije Teslića, Banjaluke i Pala sada će Trebinje biti domaćin Svesrpskog kupa, kako za rukometaše isto tako i za rukometašice. Ranije su organizovali završni turnir Kupa Republike Srpske i bili su više nego odlični domaćini i siguran sam da će tako biti i ovog puta. Mi smo već obezbijedili sve što je potrebno i očekujemo da će ovo biti još jedan veliki rukometni spektakl - rekao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Iz kancelarije srpske kuće rukometa najavili su i organizaciju Sabora omladinskog rukometa koji je planiran za 10. januaar 2023. godine u Gradišci.

- Imamo pozitivno iskustvo sa organizacijom Sabora omladinskog rukometa koji je prije dvije godine održan u Banjaluci. Sada će se najmlađi okupiti u Gradišci i vjerujem da će biti preko 400 dječaka i djevojčica iz cijele Republike Srpske. Za učesnike koji dolaze iz drugih gradova obezbijedili smo smještaj sa hranom i mi se radujemo ovom sportskom događaju - dodao je Umičević.

Tokom održavanja Sabora u Gradišci biće odigrane i dvije revijalne utakmice između reprezentacije Republike Srpske i Srbije (dječaci rođeni 2008. godine) dok će se u istom godištu sastati i djevojčice Republike Srpske i Srbije.