latinica  ћирилица
28/11/2022 |  17:39 | Autor: Agencije

Španski mediji: Benzema od četvrtka na treninzima Reala

Fudbaler Reala i francuski reprezentativac Karim Benzema, mogao bi da se priključi francuskoj reprezentaciji u nokaut fazi Svjetskog prvenstvu u Kataru, pošto se oporavio od povrede, tvrde španski mediji.
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL, ilustracija) -
Karim Benzema (Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL, ilustracija)

Španski sportski novinar Karlos Rodrigez prenosi da će Benzema biti na treningu Reala u četvrtak, na pripremama madridskog tima za nastavak sezone.

Fudbalski savez Francuske saopštio je 19. novembra da će Benzema zbog povrede kvadricepsa lijeve butine da propusti SP.

U saopštenju je tada navedeno da će fudbaler Reala morati da pauzira tri nedjelje.

Selektor Francuske Didije Dešan odlučio je da u Katar povede 25 igrača, pošto nije pozvao zamjenu za Benzemu i na taj način ostavio je mogućnost da se fudbaler Reala priključi "trikolorima" na SP.

Španski mediji navode da fudbaleri Reala, koji ne nastupaju na Mundijalu, u četvrtak počinju pripreme za nastavak sezone, a među njima bi trebalo da bude i Benzema.

Pojedini španski mediji ističu da čak postoji mogućnost da se Benzema priključi reprezentativcima Francuske u nokaut fazi Svjetskog prvenstva u Kataru, ali čelnici FFF nisu željeli da komentarišu ovu informaciju.

"Trikolori" su već obezbijedili plasman u osminu finala SP, pošto se nalaze na prvom mjestu na tabeli grupe D sa dvije pobjede protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Francuska će posljednji meč u grupi odigrati u srijedu protiv Tunisa.

Francuska brani titulu šampiona svijeta, pošto je prije četiri godine na Mundijalu u Rusiji u finalu pobijedila Hrvatsku 4:2.