latinica  ћирилица
28/11/2022 |  23:00 ⇒ 23:03 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Ako sve bude u redu, cijena nafte će opet ići značajno dolje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ako sve bude u redu, da će cijena nafte ići značajno dolje kao i proteklog petka.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr)

- Energetika postaje najviši interes svakog građanina. Sutra ćemo vidjeti najmodernija postrojenja vezana za obnovljive izvore energije. To je ključna tema, to je tema svih tema. Preživjećemo ovu zimu, ja te dane brojim kao u vojsci. Počeo sam da brojim od 180 i nešto. Potrošili smo nešto gasa, oko sedam odsto. Imamo još dosta gasa, relativno dobro stanje u hidrokapacitetima, sačuvanog uglja, za loše vremenske uslove, za sada nismo imali problem. Cijena nafte ići će značajno dole kao i proteklog petka, ako sve bude u redu - rekao je Vučić, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Norveškoj, za TV Pink.

Dodao je da ćemo ovu zimu da prezimimo uz finansijske probleme sa kojima se država suočava jer je najveći dio tereta preuzela na sebe.

- Ako ne bude nekih nepredviđenih situacija, biće dovoljno i struje i gasa. Kao što vidite, struja još nije poskupjela - rekao je Vučić, a na konstataciju da će struja poskupeti osam odsto, Vučić je dodao: "Pokažite mi zemlju, ne u okruženju, nego u cijeloj Evropi, u kojoj je tako malo poskupljenje".

"Sukob u Ukrajini i Donbasu neće skoro da se završi"

Vučić se osvrnuo i na situaciju u Ukrajini i Donbasu.

- Moramo da razumijemo da smo u ratu i da on neće skoro da se završi. Biće to mnogo duže vrijeme, i očekujem da sljedeća zima, a čak i ona tamo, budu mnogo teže nego ova - rekao je predsjednik Srbije.

Istakao je da ne vjeruje u primirje, ali da bi bio najsrećniji na svijetu da do njega dođe.

- Nisam ni Rus ni Ukrajinac, niti Amerikanac koji se miješa u sve, već Srbin. Ne zanima me, samo neka nađu rješenje - dodao je.