latinica  ћирилица
29/11/2022 |  09:36 ⇒ 09:37 | Autor: SRNA

Runić: Zgrada za raseljena lica i mlade bračne parove vrijedna tri miliona KM

U Drvaru se gradi stambena zgrada sa 31 stanom, vrijedna 3.009.240 KM, čiji će korisnici biti raseljena lica i mladi bračni parovi sa djecom koji nemaju riješeno stambeno pitanje, izjavila je načelnik Dušica Runić.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

Runićeva je rekla da će time biti riješena barem polovina zahtjeva tih kategorija stanovnika.

- Građevinska dozvola za izgradnju dvije stambene zgrade izdata je u januaru 2020. godine, čime je naša lokalna zajednica ispunila obaveze za realizaciju projekta "CEB dva - zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja" - objasnila je Runićeva za Srnu.

Ona je navela da će, zbog globalnog kretanja na tržištu, umjesto planiranih 55 stambenih jedinica u dvije zgrade, biti izgrađena jedna sa 31 stanom.

- I dok sa druge strane imamo potrebu da rješavanjem stambenog pitanja osiguramo i olakšamo životne uslove za ove kategorije - objasnila je Runićeva.

Izvršena je primopredaja tehničke dokumentacije za projekat "CEB dva - zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja" između opštine Drvar, kao nosioca odobrenja za građenje, federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kao implementatora projekta, Instituta za građevinarstvo "IG" Banjaluka kao nadzora nad izvođenjem radova i izvođača "Dola" iz Cazina.

Rok za izvođenje radova počinje teći od ponedjeljka, 5. decembra.