latinica  ћирилица
29/11/2022 |  10:59 ⇒ 11:18 | Autor: RTRS

Stevandić: Ujedinjena Srpska nije oštetila nijedno preduzeće ni Ministarstvo i tako će i ostati

Opšte i načelne stvari vezano za funkcionisanje Vlade Republike Srpske u izazovnim uslovima energetske, prehrambene i nadolazeće krize koja će sigurno imati politički karakter, bila je tema razgovora sa mandatorom za sastav nove Vlade Srpske Radovanom Viškovićem, rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić nakon konsultacija.
Nenad Stevandić - Foto: SRNA
Nenad StevandićFoto: SRNA

- Naravno da su spojene posude i Savjet ministara i Vlada Republike Srpske i da tražimo tu neku vrstu bajpasa da nemamo blokade iz Sarajeva kao prije pet, šest godina kada smo imali ratovanje republičkih i zajedničkih organa na nivou BiH - dodao je Stevandić.

Kako on ističe, nije bilo razgovora o personalnim rješenjima i pojedinim ministarstvima, ali da su razgovarali o tome kako ubuduće treba da se dogovori zajedničko, koaliciono djelovanje da bi Vlada Srpske bila efikasna.

- Mi smo pripremili izvještaj naših preduzeća i ministra prosvjete i kulture. Ministarstvo prosvjete i kulture u protekle četiri godine nije imalo nijedan štrajk, šest puta je povećalo plate, ima sva tri revizorska izvještaja pozitivna - ističe Stevandić.

Stevandić dodaje da je Zavod za udžbenike poslovao 37 odsto bolje nego u prethodnom mandatnom periodu, da su Pošte Srpske imale 12 miliona veći bilans, nego u prethodnom mandatnom periodu, Institut za javno zdravstvo sa četiri miliona na računu je izvršilo primopredaju između prethodnog direktora i gospodina Vasića, v.d. direktora i to je pokazalo da je Institut povećao dobit za deset miliona, odnosno prodao četiri miliona, zadužio 10 miliona, kao i da je jedina zdravstvena ustanova koja nema kreditna zaduženja. Gubitke nije napravila ni Civilna zaštita.

- Ujedinjena Srpska u protekle četiri godine nije napravilo štetu nijednom preduzeću i ministarstvu želimo tako da nastavimo i u budućoj Vladi Srpske - kaže Stevandić.

On ističe da za Vijeće naroda Republike Srpske imaju listu koju predvodi Marinko Dragišić, dugogodišnji poslanik i osnivač Ujedinjene Srpske.

- Čovjek koji je i predstavnik i boračke populacije i koji nema nijedne moralne mrlje i koji je najbolji izbor kada je riječ o čuvanju nacionalnih interesa - zaključuje on.