latinica  ћирилица
29/11/2022 |  11:20 ⇒ 11:21 | Autor: SRNA

Ženu iz Bosne izvukla dva sugrađanina i četiri policajca

U akciji spasavanja tridesetčetvorogodišnje žene iz Gračanice, koja je sa dobojskog mosta Јapanac skočila u rijeku Bosnu, učestvovala su dva građanina i četiri policijska službenika dobojske Policijske uprave.
PU Doboj - Foto: SRNA
PU DobojFoto: SRNA

Zagazivši u hladnu rijeku, prvi do žene je došao radnik "Željeznica Republike Srpske" Branislav Katanić.

- Vraćao sam se sa benzinske pumpe kada sam ugledao grupu ljudi na mostu da gestikuliraju rukama i da su uzbuđeni. Zaustavio sam automobil i ugledao djevojku u Bosni kako doziva u pomoć - izjavio je Katanić novinarima.

On je opisao da je strčao do korita rijeke, uočio ženu na udaljenosti od oko tri metra, zatim ušao u vodu i izvukao je.

- Skinuo sam joj jaknu i zagrlio je, pošto je već bila ljubičaste boje i na kraju snaga. U tom se pojavljuje policija, koja ju je preuzela - izjavio je Katanić.

Pripadnik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Milanko Lazendić rekao je da je u to vrijeme zajedno sa kolegom Nemanjom Јovićem tokom redovne patrole, krećući se iz pravca kružnog toka prema Stanić Rijeci, na mostu primijetio veću grupu građana i zaustavljena vozila.

- Preskočili smo zaštitnu ogradu i sišli do rijeke Bosne - izjavio je Lazendić.

On je rekao da su u koritu već zatekli Katanića kako iz vode izvlači unesrećenu, nakon čega je skinuo svoju jaknu da bi je obmotao, s obzirom na to da je bila promrzla i uplašena.

Јedan od svjedoka skoka žene sa mosta Dragomir Stojanović rekao je da je, vraćajući se s posla, prošao pored nje dok je stajala na sredini mosta, držeći vrećicu i gledajući u vodu. Mislio je da baca hljeb ribama.

- Nakon što sam se udaljio deset metara, kamion je zasvirao i zakočio. Okrenuo sam se, ona je već bila prekoračila zaštitnu ogradu na stubu i vidio sam kada je skočila - izjavio je Stojanović.

Vrativši se, vidio je ženu kako je isplivala i kako ju je voda nosila prema obali, dok su joj drugi okupljeni dovikivali da pliva.

- Vidio sam sugrađanina kako je već dole i ja sam krenuo za njim - izjavio je Stojanović.

Policijski službenik Policijske stanice Doboj jedan Vladan Nedinić rekao je da se i on, zajedno sa pripravnikom Daliborom Krečarom, uputio na lice mjesta nakon što ih je oko 16.20 časova šef smjene obavijestio da je sa mosta ženska osoba skočila u Bosnu. Zatekao je kolege i građane kako pokušavaju da ženu izvade iz vode.

- Lice je bilo vidno dezorijentisano, uplašeno i promrzlo. Umotali smo je u službene jakne, iznijeli iz vode do mosta i predali je Hitnoj službi medicinske pomoći - izjavio je Nedinić.

Policijski službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj Nemanja Јović i Krečar poručili su da je zbog ovakvih slučajeva čast nositi uniformu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Doboj sinoć je saopšteno da je tridesetčetvorogodišnja žena iz Gračanice pokušala da se ubije skokom sa mosta u Doboju u rijeku Bosnu, u čemu su je spriječili i iz vode izvukli policija i građani.

Iz policije navode da je, po izvlačenju iz rijeke, žena bila promrzla i da je pokazivala znakove duševne poremećnosti.

Ona je prevezena vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Doboj u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", gdje je zadržana na liječenju.