latinica  ћирилица
29/11/2022 |  13:00 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Lukač: SAЈ podmlađen sa 21 pripadnikom; Časno da brinu o bezbjednosti građana (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je danas novoj generaciji pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, te im poručio da ponosno i časno nose svoje crvene beretke i brinu o bezbjednosti građana.
Pripadnici SAЈ - Foto: RTRS
Pripadnici SAЈFoto: RTRS

U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova, Lukač je danas istakao da je u Banjaluci promovisana Osma klasa i da su dodijeljeni sertifikati polaznicima koji su uspješno završili obuku za policajca-specijalistu u SAЈ-u.

Lukač je dodao da je 21 polaznik uspješno završio ovu veoma zahtjevnu obuku i da oni koji nisu, biće raspoređeni na druge poslove unutar MUP-a.

Istakao je značaj što je SAЈ-a podmlađen sa 21 novim pripadnikom.

- Bio sam jedan od prvih pripadnika Specijalne jedinice 1992. godine kada je ona formirana, te nakon 30 godina imamo generacije mladih momaka u SAЈU-u koji u to vrijeme nisu bili ni rođeni, tako da je to za njih već istorija koju oni poštuju i koja ih uči kako da se ponašaju i šta znači biti pripadnik ove jedinice - rekao je Lukač.

Lukač je izrazio svoju sigurnost da će i nova generacija specijalaca časno i ponosno da nose svoju crvenu beretku i uniformu MUP-a Srpske, te da se kao najelitnija jedinica brinu o bezbjednosti Republike Srpske i njenih građana.