latinica  ћирилица
29/11/2022 |  14:35 | Autor: RTRS

Trivić: Pod hitno napraviti strategiju razvoja Republike Srpske

Pod hitno treba napraviti strategiju razvoja Republike Srpske, jer su dosadašnje strategije bile neciljane, rekao je predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić, nakon konslutacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem.
Saša Trivić - Foto: RTRS
Saša TrivićFoto: RTRS

- Tražili smo da se formira ministarstvo ekonomije, da iz svih ostalih ministarstava pređu resori u jedno. I najvažnije, tražili smo da to ministarstvo vodi neko iz vladajuće partije, jer do sada se pokazalo da ako ministarstvo vodi neko iz koalicionih partija to ministarstvo nema dovoljnu jačinu. Smatramo da privreda zaslužuje da ima svog jakog predstavnika u Vladi Republike Srpske i da na taj način rješavamo nadolazeće probleme, jer evidentno je da nas očekuju s obzirom na veličinu inflacije i recesiju koja sigurno dolazi - naveo je Trivić.

Istakao je da su dobili odgovor da je uvijek problem sa nacionalnom strukturom Vlade.

- I tražili smo da nam mandatar obezbijedi razgovor sa predsjednikom Republike Srpske, da i njemu kažemo svoje zahtjeve - rekao je Trivić.

Naglasio je da je pitanje da li će podržati stav Sindikata, ukoliko budu tražili novo povećanje minimalne plate, s obzirom da je hljeb poskupio.

- O najnižoj plati se ne treba pogađati nego treba postojati matematika. A vjerujemo da će Vlada Srpske izračunati najnižu platu, jer je očigledno da se Sindikat i poslodavci ne mogu dogovoriti - zaključio je Trivić.