latinica  ћирилица
29/11/2022 |  14:50 ⇒ 15:14 | Autor: Agencije

Savićević: Srbija ima kvalitetne fudbalere koji mogu da riješe pitanje pobjednika

Ništa nije izgubljeno, znalo se i prije turnira da će direktan duel sa Švajcarskom najvjerovatnije odlučivati o drugom mjestu u grupi, izjavio je Dejan Savićević za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Dejan Savićević (Foto: EPA PHOTO EPA FILES/KOCA SULEJMANOVIC, ilustracija) -
Dejan Savićević (Foto: EPA PHOTO EPA FILES/KOCA SULEJMANOVIC, ilustracija)

Savićević je danas posjetio bazu reprezentacije Srbije u Dohi.

- Piksi mi djeluje dobro i pozitivno, nije neraspoložen i to je veoma važno. Svjestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmjenama. Ali to su nepredviđene okolnosti. Nadao sam se i vjerovao da će ovaj specifičan termin Svjetskog prvenstva ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou nego na kraju nacionalnih šampionata. Ali sam se prevario. Kamerun je prošao, na redu je meč odluke protiv Švajcarske koja je daleko jača u defanzivi nego u ofanzivi. Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da riješe pitanje pobjednika - izjavio je Savićević.

Dodao je da fudbaleri Srbije moraju da igraju za navijače, koji su u Katar došli iz cijelog svijeta.

- Ništa nije izgubljeno, znalo se i prije turnira da će direktan duel sa Švajcarskom najvjerovatnije odlučivati o drugom mjestu u grupi. Imao bih samo jednu poruku za igrače Srbije, neka u petak uveče igraju za ove ljude koji su prevalili na hiljade kilometara i potrošili gomile novca da bi došli u Katar. Ako ništa drugo, bar zbog njih, treba da izvuku posljednji atom snage i da pobijede Švajcarsku - zaključio je Savićević.