latinica  ћирилица
29/11/2022 |  15:37 ⇒ 18:19 | Autor: RTRS

Nastaviti s podsticajnim mjerama za unapređenje privređivanja

U okviru konsultacija sa socijalnim partnerima, mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Unije Saša Trivić.
Višković sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca - Foto: RTRS
Višković sa predstavnicima Unije udruženja poslodavacaFoto: RTRS

Istaknuto je da će dobra saradanja Vlade Repubike Srpske i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske biti nastavljena i u narednom periodu, te da će Vlada, zajedno sa Unijom, partnerski nastaviti da radi na kreiranju podsticajnih mjera za unapređenje privređivanja u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković i delegacija Udruženja udruženja poslodavaca razgovarali su, između ostalog, o cijeni električne energije za privredu, suzbijanju sive zone u poslovanju, te mjerama kontrole u pojedinim oblastima privrede, s ciljem stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta i jačanja konkurentnosti.

Predstavnici Unije istakli su podršku daljem unapređenju saradnje sa Vladom Republike Srpske, te ukazali na važnost kvalitetnog kadrovskog rješenja u resoru privrede.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić rekao je nakon konsultacija da je pod hitno potrebno napraviti strategiju razvoja Republike Srpske, jer su dosadašnje strategije bile neciljane.

Višković je danas, u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima, razgovarao sa delegacijom Udruženja penzionera, poručivši da jedan od imperativa i u radu buduće vlade ostaje obezbjeđenje redovnosti isplata, ali i konstantno povećanje penzija.