latinica  ћирилица
29/11/2022 |  16:25 | Autor: Agencije

Tadić i Milinković Savić: Sami odlučujemo o prolazu, to je najvažnije

Da mi je neko prije dvije godine ponudio ovakvu situaciju, da nas pobjeda protiv Švajcarske vodi u drugi krug, prihvatio bih sa obje ruke, izjavio je kapiten fufbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić.
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER, ilustracija) -
Dušan Tadić (Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER, ilustracija)

Fudbaleri Srbije poslije poraza od Brazila (2:0) i remija protiv Kameruna (3:3) u petak od 20 časova protiv Švajcaraca odlučuju o prolasku u osminu finala.

- Bio je veliki pritisak prije četiri godine, samo je potrebno da se fokusiramo na fudbal. Ko bude bolji neka ide dalje. Svaki dan imamo pritisak, navikli smo na njega u klubovima - rekao je Tadić na konferenciji za medije i podsjetio na sličnu situaciju iz kvalifikacija kada su uoči Lisabona "neplanski remizirali" sa Irskom i potom morali da pobijede u Portugalu i uspjeli.

Sergej Milinković-Savić rekao je da je situacija sa njegovim zglobom mnogo bolja, da će biti spreman za Švajcarce i obećao da će navijači vidjeti njegovo najbolje izdanje.

- Moramo maksimalno da uđemo, pobijedimo i ne smijemo da gledamo unazad. Daćemo sve od sebe da savladamo Švajcarsku - istakao je Milinković Savić.

Tadić je dodao da je realan rezultat protiv Kameruna bio 4:2 ili 5:3 i priznao da je ekipi laknulo kada je Brazil pobijedio Švajcarce.

- Naravno da nam je to popravilo utisak zato što imamo sve u svojim rukama, do nas je. Potrebna nam pobjeda u posljednjem kolu i zadovoljni smo zbog toga - rekao je Tadić, uz konstataciju da kada je njegova forma u pitanju uvijek može bolje.

Zajednički su konstatovali da će veoma bitan faktor protiv Švajcarske biti i sreća.

- Nadamo se da će sreća ovaj put biti uz nas - poručili su Milinković-Savić i Tadić i javno demantovali priče o lošoj atmosferi, koja je, kako navode, nikad bolja.