latinica  ћирилица
30/11/2022 |  08:14 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Srpska privlačna destinacija u zimskoj turističkoj sezoni

Republika Srpska biće privlačna destinacija u zimskoj turističkoj sezoni sa mnogobrojnim manifestacijama i programima koje gradovi najavljuju za doček Nove godine na trgovima, rečeno je Srni u Turističkoj organizaciji Srpske.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Zimska sezona počinje velikim otvaranjem na Olimpijskom centru "Јahorina" manifestacijom "Јahorina Ski Opening" koja će biti održana od 1. do 4. decembra.

Iz Turističke organizacije naveli su da će na Јahorini ove godine nastupiti velike regionalne zvijezde "Prljavo kazalište", Marija Šerifović i Željko Јoksimović.

- I u drugim ski-centrima, Ski-centru "Ravna Planina", Nacionalnom parku "Kozara", sve je spremno za doček ljubitelja zimskih sportova - istakli su u Turističkoj organizaciji.

U ovoj organizaciji su dodali da su pored zimskih centara, turistima interesantni i banjski centri, posebno oni sa velnes ponudom, kao što su Banja Vrućica kod Teslića, Banja Kulaši, Banja Laktaši i Terme Ozren.

Posjećene su i takozvane "siti brejk" destinacije - Banjaluka, Trebinje, Višegrad, te ponuda Etno-sela "Stanišići".

Kada je riječ o dolascima stranih turista, iz Turističke organizacije su rekli da je najviše stranih turista, kao i prethodnih godina, bilo iz zemalja regiona.

- Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za period januar-mart, najviše stranih turista bilo je iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, ali i iz Njemačke, Turske i Austrije - dodali su iz Turističke organizacije.

Iz ove organizacije su naglasili da je zabilježen i veći broj turista iz Mađarske, Češke, Slovačke, Holandije i Velike Britanije.