latinica  ћирилица
30/11/2022 |  10:18 ⇒ 10:31 | Autor: RTRS

Selak: Republika Srpska mora biti mjesto odlučivanja

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da se sva pitanja koja su u nadležnosti Republike Srpske moraju rješavati isključivo u Srpskoj, a ne u Sarajevu, ili bilo kojem drugom mjestu.
Goran Selak -
Goran Selak

- Iluzorne su ideje da partije iz Republike Srpske koje nisu dobile većinsku podršku naroda treba da formiraju vlast na nivou BiH na isti način na koji je izabran CIK. Јasne su intencije SDA, koja nedvosmisleno želi da uvuče podobne u vlast, kako bi i dalje blokirali značajne projekte u Srpskoj, ali i umnožili političke pritiske na Srpsku - izjavio je predsjednik SPS-a za Srnu.

On je naglasio da SPS ne podržava nikakva kvazi partnerstva proistekla iz sarajevske čaršije, a koja se tiču izbora srpskih delegata u Dom naroda, te osuđuje bilo kakve pritiske na poslanike Narodne skupštine, koji su jedini legitimisani da izaberu srpske delegate.

- U svakoj normalnoj državi vlast formiraju izborni pobjednici. Republika Srpska pripada toj grupi zemalja i svjedoci smo da proces formiranja vlasti u Srpskoj napreduje odlično. Nadam se da će tako biti i na nivou BiH, jer samo izborni pobjednici, sa kredibilitetom koji posjeduju, mogu odgovorno prema svom narodu vršiti vlast - zaključio je Selak.