latinica  ћирилица
30/11/2022 |  10:31 ⇒ 10:34 | Autor: SRNA

Runić: Dva opštinska stana za privremeni smještaj readmisiranih (FOTO)

Dva opštinska stana u Drvaru renovirana su i opremljena za privremeni smještaj readmisiranih osoba, građana BiH koji su iz ove opštine, izjavila je načelnik ove lokalne zajednice Dušica Runić.
Drvar - opštinski stan za privremeni smještaj readmisiranih osoba - Foto: SRNA
Drvar - opštinski stan za privremeni smještaj readmisiranih osobaFoto: SRNA

Runićeva je za Srnu pojasnila da su stanovi namijenjeni za privremeni smještaj readmisiranih osoba koje se vraćaju iz neke druge zemlje po sporazumu o readmisiji, a iz Drvara su po rođenju ili porijeklu.

- U slučaju da imamo neku takvu osobu ili porodicu, opština će je u saradnji sa resornim ministarstvom smjestiti u jedan od ova dva stana na period od šest mjeseci, dok se ne integriše u zajednicu i ne bude mogla samostalno da zarađuje za život - objasnila je Runićeva.

Drvar - opštinski stan za privremeni smještaj readmisiranih osoba (Foto: SRNA)

Stanovi su renovirani u okviru projekta "Podrška sistemu prihvata i integraciji državljana BiH koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji".

- Projekat vrijedan 41.090 KM finansiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Republički sekreterijat za raseljena lica i migracije i opština Drvar - rekla je Runićeva.