latinica  ћирилица
30/11/2022 |  10:49 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

UKC Srpske: Zbog kvara u kotlovnici objekti na Paprikovcu nemaju grijanja

Zbog kvara u kotlovnici Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac trenutno nemaju grijanja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.
Univerzitetski klinički centar - Foto: RTRS
Univerzitetski klinički centarFoto: RTRS

Po evidentiranju ovog tehničkog kvara preduzete su sve neophodne radnje kako bi se isti što prije otklonio, navodi se u saopštenju.

- Važno je da naglasimo da nastojimo da na najbolji mogući način premostimo period do finalnog otklanjanja kvara koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi - ističu iz UKC-a Srpske.

Kako navode iz UKC-a Srpske, riječ je o dugogodišnjem problemu zastarjelih kotlova i već nekoliko godina su se ulagali napori za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju/izgradnju, opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, što će rezultirati potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačem radova 5. decembra 2022. godine.

- Kao što smo gore naveli, ovaj problem je davno identifikovan, ali zbog izuzetno kompleksnog usaglašavanja tenderske dokumentacije u skladu sa evropskim standardima, implementacija ovog projekta nije mogla da počne do sada - poručuju iz UKC-a Srpske.