latinica  ћирилица
30/11/2022 |  11:44 ⇒ 19:20 | Autor: RTRS

Stevandić sa generalnim konzulom Srbije: Nikada bolji odnosi Srbije i Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovarao je danas sa generalnim konzulom Republike Srbije u Banjaluci Milošom Vujićem o saradnji Republike Srpske i Srbije, izražavajući zahvalnost Republike Srpske na svim vidovima podrške i pomoći koju rukovodstvo Srbije nesebično pruža građanima Srpske proteklih godina.
Stevandić sa generalnim konzulom Srbije (Foto: NSRS) -
Stevandić sa generalnim konzulom Srbije (Foto: NSRS)

Generalni konzul uručio je Stevandiću čestitku predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije Vladimira Orlića povodom izbora na čelo parlamenta.

- Povodom izbora na mjesto predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspjeh u radu. Uvjeren sam da ćete Vaše građane voditi putem uspjeha i daljeg napretka. Bila mi je izuzetna čast da prisustvujem konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci i Vašem izboru za predsjednika Narodne skupštine. Uvjeravam Vas da ću sa pozicije predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije pružiti pun doprinos daljem jačanju neraskidivih veza između srpskog naroda u Republici Srbiji i Republici Srpskoj - navodi se u čestitki predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije.

Stevandić je izrazio nadu da će odnosi dva parlamenta u narednom periodu biti intenzivirani, te da će uskoro biti održana sjednica Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, u skladu sa Memorandumom, potpisanim u septembru 2018. godine.

Generalnom konzulu prenio je zahvalnost za veliku podršku Srbije investicijama u Republici Srpskoj u oblastima hidroenergije, izgradnji putne infrastrukture, angažovanju na zajedničkim projektima, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama.

- Srbija je najvažniji faktor stabilnosti i mira na Balkanu, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić to dokazuje svakodnevno. Kada je riječ o odnosima Republike Srbije i Srpske oni nikada nisu bili bolji i molim vas da rukovodstvu Srbije prenesete naše izraze velike zahvalnosti na tome - rekao je Stevandić.