latinica  ћирилица
30/11/2022 |  11:47 ⇒ 14:30 | Autor: TANЈUG

Evroliga suspendovala Teodosića, ne igra protiv Crvene zvezde (VIDEO)

Disciplinska komisija Evrolige suspendovala je košarkaša Virtusa iz Bolonje i nekadašnjeg srpskog reprezentativca Miloša Teodosića na dvije utakmice, saopšteno je danas.
Miloš Teodosić  (Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS) -
Miloš Teodosić (Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

U saopštenju se navodi da je Teodosić suspendovan zbog toga što je pokazao nepoštovanje prema sudijama na utakmici protiv Efesa čime je prekršio član 29.2.i Disciplinskog kodeksa Evrolige.

Virtus na ovu odluku ima pravo žalbe u narednih 10 dana.

Teodosić će propustiti mečeve Virtusa protiv Crvene zvezde u petak, kao i duel sa Olimpijakos u Atini, koji je na programu devetog decembra.

Teodosić je isključen na meču sa Efesom, koja je odigrana prošle nedjelje u 10. kolu Evrolige. Srpski košarkaš se prethodno žalio španskom arbitru Emiliju Perezu pošto mu je dosuđen faul. Teodosić je zatim dobio tehničku grešku, poslije čega je uslijedila burna reakcija srpskog košarkaša. On se unio u lice sudiji Davoru Јavoru zbog čega je isključen, potom je i želio da se obračuna sa slovenačkim arbitrom, ali su ostali košarkaši Virtusa sprečili veći incident. Efes je na ovom meču pobedio Virtus 85:80.

Utakmica 11. kola Evrolige između Crvene zvezde i Virtusa biće odigrana u petak od 18 sati u Beogradu.