latinica  ћирилица
30/11/2022 |  12:44 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Arlov zahvalio učenicima iz Srpske na donacijama za vršnjake na KiM

Humanitarnu akciju "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" i opremanje Dnevnog centra "Podrži me- 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici do sada je podržalo skoro 50 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske, saopštio je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć KiM.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

- Velika zahvalnost svim školama koje su sprovele humanitarne akcije, a posebno za najveće donacije OŠ "Sokolac" iz Sokoca od 3.176 KM i OŠ "Vuk Karadžić" iz Bijeljine 3.165 KM - rekao je Arlov.

Humanitarna akcija traje do 31. decembra i Arlov je uveren da će se sakupiti dovoljno sredstava (24.000 evra) da se ugradi lift u Dnevni centar "Podrži me - 9.januar".

Arlov ističe da će se do kraja decembra obezbijediti 1.500 nikoljdanskih i božićnih paketića za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji, Glini i Zapadnoj Slavoniji u Htrvatskoj, koji će se dijeliti uoči Sv. Nikole i oko pravoslavne Nove 2023. godine.

Arlov je zahvalio na svim donacijama koje su dali učenici škola u Republici Srpskoj, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture na višegodišnjoj podršci.