latinica  ћирилица
30/11/2022 |  12:51 ⇒ 12:52 | Autor: SRNA

Promovisan roman "Zloba" iz serijala epske fantastike "Ataron"

Knjiga "Zloba", nastavak sage iz serijala epske fantastike "Ataron" autora Nikole Kojića iz Doboja, predstavljena je u ovom gradu.
Promocija romana "Zloba" - Foto: SRNA
Promocija romana "Zloba"Foto: SRNA

Kojić, koji piše pod pseudonimom Argent Helion, kaže da roman "Zloba", koji je nastavak prvog dijela "Početak", ima razvijeniju i zreliju ideju radnje, a pred svoje junake je u svijetu magije postavio i ozbiljnije izazove.

Za Kojića je osobeno što je za svoju sagu "Ateron", kao pozadinski element za čitaoce osmislio i izradio igricu koju je nazvao Ateronski šah, sa tablom imena "Konkvest", razrađenim pravilima i priručnikom.

Prema njegovim riječima, igrica je dobro prihvaćena kod čitalaca, a svoje promocije organizuje i širom Srbije i Hrvatske, kao i na festivalima čiji je žanr fantastika.

- Pitaju me koliko nastavaka planiram napisati. Koncept je bio da priču zaokružim u pet knjiga, ali vidjećemo - izjavio je Kojić, koji je naveo da već uveliko radi na trećoj knjizi.

Kojić svoje knjige paralelno piše i na engleskom jezikom, a bogato su ilustrovane radovima Borislava Maljenovića i Ognjena Krivokapića.

Promocija knjige i društvene igre iz serijala održana je sinoć u Narodnoj biblioteci Doboj.