latinica  ћирилица
30/11/2022 |  14:11 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Panzalović dobitnik glavne nagrade Komore doktora medicine "Veliki pečat" (VIDEO)

Doktor Duško Panzalović iz Doboja, ovogodišnji je dobitnik glavne nagrade Komore doktora medicine "Veliki pečat" - za dugogodišnji predani stručni, pedagoški i naučni rad. Nagrada mu je uručena na današnjoj svečanoj Skupštini Komore doktora medicine Republike Srpske u Banjaluci.
Svečana Skupština Komora doktora medicine Republike Srpske - Foto: RTRS
Svečana Skupština Komora doktora medicine Republike SrpskeFoto: RTRS

Sa 25 godina Duško Panzalović počeo je da radi u dobojskoj bolnici da bi sa 30 godina specijalizirao hirurgiju. Ističe da je zaista počastvovan najvećim priznanjem koje Komora dodjeljuje - "Velikim pečatom".

- U životu moj moto je bio da ne morate biti najpametniji i najsposobniji u svom poslu, ali da trebate pokazati ono najbolje i najviše što vi znate i pacijentima i saradnicima - poručio je Panzalović.

Povelja za najbolje rezultate postignute na studijama medicine uručena je doktorima Duški Regodi i Јelki Vasković. Regoda je imala prosjek ocjena 9,8. Trenutno je nezaposlena, ali se nada zaposlenju na UKC-u i specijalizaciji kardiologije.

Foto: RTRS

- Izuzetna mi je čast što starije kolege prepoznaju rad i trud. Nadam se da ću u budućnosti i ja biti isto stručna kao i kolege koje su danas ovdje i koje su dale svoj doprinos zdravstvu u Republici Srpskoj - istakla je Regoda.

Komora doktora medicine Republike Srpske nagrade dodjeljuje u 40 kategorija.

- Komora doktora medicine je najdugovječnija, najveća i najbrojnija. Okuplja oko 4.000 doktora, osam regionallnih zborova i možemo reći da je mnogo uznapredovala proteklih 20 godina i sa pravom možemo reći da smo postali punoljetni - naglasio je Saša Vujnović predsjednik Komore doktora medicine Republike Srpske.

"Hipokratovo priznanje" - nagrada za životno djelo, dodijeljena je doktorima medicine Ivanki Rakiti i Mirku Šatari iz Banjaluke, za vrhunske rezultate u dugogodišnjem radu.