latinica  ћирилица
30/11/2022 |  14:13 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Učenici sa Kosmeta poslali originalnu poruku podrške reprezentaciji Srbije: Letite "Orlovi" (VIDEO)

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Stana Bačanin" u Lešku su na originalan način poslali poruku podrške fudbalerima Srbije pred utakmicu sa reprezentacijom Švajcarske.
Djeca sa Kosmeta poslala poruku "Orlovima" - Foto: Screenshot/YouTube
Djeca sa Kosmeta poslala poruku "Orlovima"Foto: Screenshot/YouTube

Djeca sa Kosmeta su razvili srpsku zastavu u školskom dvorištu uz poruku "Orlići sa Kosova kliču: Letite i Srbije se sjetite".

U organizaciji sveštenstva Hrama Uspenja Presvete Bogorodice i uprave škole, oko 350 učenika zajedno sa nastavnicima okupili su se i poslali podršku srpskim reprezentativcima.

Prvo su svojim tijelima ispisali "Srbija", a neke od poruke bile su "Nek se čuje naš glas odavde sve do Dohe" i "Orlovi naši letite i Srbije se sjetite".

Kako je za "Kosovo onlajn" rekao sveštenik iz Leška Milomir Vlašković, djeca su na ovaj način željela da se pridruže porukama podrške, koju "orlovima" šalju Srbi sa svih meridijana.

- Sa iskrenom željom, kao i svi Srbi na svijetu koji na razne načine šalju poruke našim fudbalerima da pobjede na predstojećoj utakmici, tako i djeca Kosmeta šalju poruku i Bogu se mole da naši fudbaleri pobjede - rekao je za Vlašković.

Reprezentacija Srbije u petak igra odlučujući meč za plasman u 1/16 finala Mundijala. Rival je Švajcarska, a "orlovima" je potrebna pobjeda.