latinica  ћирилица
30/11/2022 |  14:25 ⇒ 14:27 | Autor: RTS

Dačić: Zbog mogućih terorističkih napada izbjegavati putovanje u Tursku, posebno u Ankaru

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je građane Srbije da u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u Tursku, a posebno u glavni grad te države Ankaru, zbog mogućih terorističkih napada, piše Tanjug, a prenosi RTS.
Ankara  (Foto:EPA-EFE/STR) -
Ankara (Foto:EPA-EFE/STR)

- Želim da upozorim građane da se po informacijama bezbjednosnih službi u narednih nekoliko nedjelja mogu očekivati teroristički napadi, a u ovom slučaju se ta informacija odnosi na glavni grad Turske Ankaru - rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Dodao je da treba imati u vidu da se to može odnositi i na druge krajeve Turske i zamolio građane Srbije, da ukoliko nemaju preku potrebu u narednim nedjeljama izbjegavaju putovanje u tu zemlju.

- Ukoliko se već naši građani nalaze tamo, trebalo bi da izbegavaju mjesta sa puno ljudi na javnom prostoru, kao što su pješačke zone, metro, autobuske i željezničke stanice i ostala slična mjesta. Ovo govorim isključivo iz razloga bezbjednosti jer imamo obavezu da kao što to rade i druge zemlje upozorimo naše građane da se ne bi desilo da dođe do terorističkog napada, a da mi to nismo podijelili sa građanima - rekao je Dačić.

Dodao je da su Srbija i Turska u dobrim odnosima, da razvijaju saradnju na svim nivoima.

- Međutim iako nam je Turska prijateljska zemlja, moram da podijelim sa građanima informacije koje smo dobili od bezbjednosnih službi. Znači, savjet je i preporuka da se u narednih nekoliko nedjelja izbjegavaju putovanja u Ankaru, a ukoliko putuju u neke druge gradove ili moraju da budu tamo, građani bi trebalo da izbegavaju mjesta na kojima su mogući teroristički napadi - poručio je Dačić.