latinica  ћирилица
30/11/2022 |  15:37 ⇒ 16:16 | Autor: SRNA

Fotografija Dušana Vukovića iz Trebinja proglašena za najbolju na foto-maratonu (FOTO)

Dušan Vuković iz Trebinja pobjednik je prvog foto-maratona "Doboj u fokusu" na kojem je učestvovalo šest eminentnih fotografa iz Republike Srpske, Federacije BiH i Njemačke.
Prvonagrađena fotografija Dušana Vukovića - Foto: SRNA
Prvonagrađena fotografija Dušana VukovićaFoto: SRNA

Vukovićevu fotografiju je kao najbolju ocijenio žiri iz Foto-saveza Srbije, i to sekretar Miroslav Predojević, te majstori fotografije Maja Stošić i Hadži Miodrag Miladinović.

Drugo mjesto dodijeljeno je Vladimiru Tadiću iz Banjaluke, a treće Siniši Skenderiji iz Viteza.

Pohvalu za fotografiju dobio je Zoran Lazić iz Doboja koji je Srni rekao da su na takmičenju, koje je u Doboju održano 19. i 20. novembra, učestvovali i Igor Ristić iz Berlina, te Aljoša Vajgelt iz Esena.

Drugonagrađena fotografija Vladimira Tadića (Foto: Srna)

Lazić, koji je bio koordinator manifestacije, kaže da je foto-maraton "Doboj u fokusu" pilot-projekat i prvo dešavanje ovog tipa u Republici Srpskoj, te da je bio pozivnog tipa.

On je pojasnio da su fotografi obilazili nekoliko turističkih lokacija na planini Ozren, poput Gostilja, farme jelena lopatara i baze "Paragost", a u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom Doboj fotografisani su i članovi ovog društva u autentičnim narodnim nošnjama ovog i drugih krajeva Republike Srpske.

Trećenagrađena fotografija Siniše Skenderije (Foto: Srna)

Fotografisana je i arhitektura modernog Doboja, odnosno dijela grada koji se širi.

Foto-maraton organizovalo je dobojsko Udruženje za razvoj seoskog turizma, njegovanje tradicije i čuvanje nasljeđa "Staro nasljeđe" uz podršku gradske Turističke organizacije i Gradske uprave Doboj.