latinica  ћирилица
30/11/2022 |  17:22 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Radnici ZIBL-a nastavili štrajk (VIDEO)

Radnici Zavoda za izgradnju Banjaluka, nastavili su polučasovna okupljanja ispred Gradske uprave zahtijevajući isplatu plata i naknada.
ZIBL štajk - Foto: RTRS
ZIBL štajkFoto: RTRS

Iz Uprave pojašnjavaju, da će ponovo uputiti zahtjev Skupštini grada, kako bi u što kraćem roku riješili problem poslovanja ovog gradskog zavoda.

Radnici Zavoda za izgradnju i danas zarađene plate traže pred vratima Gradske uprave. Vrijeme, kažu, nikome ne ide na ruku. Platu nisu dobili već četiri mjeseca.

- Neki nemaju šta da jedu, evo sad da vam kažem. Neki dobiju platu od 650 maraka pa posuđuju, vrate dugovanja, nekako dolaze na posao. Meni žena radi, pa nekako dođem, ali zašto da dolazim na posao - rekao je Neđo Mišević, radnik ZIBL-a.

Iz Sindikata građevinarstva i stambeno- komunalne djelatnosti Republike Srpske apeluju na nadležne da hitno riješe nagomilane probleme u Zavodu.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević kaže da bi Vodovod od subvencije od 700.000 KM kupio poslovni prostor koji je u vlasništvu Zavoda, čime bi privremeno bili sanirani problemi.

- Nakon odbijanja ove Odluke na Kolegijumu, održao sam sastanak sa gradonačelnikom i zaključak je da ćemo mi ostati istrajni u našim prijedlozima da se riješi problem ZIBL-a, zato ćemo danas ponovo uputiti skupštinskoj službi ovu Odluku na razmatranje i insistirati da se ona stavi na dnevni red - naveo je Kresojević.