latinica  ћирилица
30/11/2022 |  18:01 ⇒ 21:27 | Autor: Blic

Opsadno stanje na aerodromu zbog dolaska Luke Bojovića

Luka Bojović, vođa nekadašnjeg zemunskog klana krenuo je letom iz Madrida za Srbiju. Mjere bezbjednosti su na visokom nivou, a policija je organizovala nekoliko alternativnih varijanti za bezbjedno odvoženje Bojovića sa aerodroma.
Luka Bojović (Foto: ilustracija/EPA/JUAN CARLOS CARDENAS) -
Luka Bojović (Foto: ilustracija/EPA/JUAN CARLOS CARDENAS)

Kako javljaju beogradski mediji, po slijetanju aviona u Beograd, Bojović se neće miješati i izaći sa ostalim putnicima koji budu doletjeli letom avio kompanije Er Srbija iz Madrida.

- Pretpostavlja se da zbog lične bezbjednosti neće ulaziti u zgradu aerodroma "Nikola Tesla", već da će u pratnji policijskih inspektora izaći iz aviona direktno u policijsko vozilo koje će biti parkirano pored aviona. Zatim će izaći sa aerodromskog kompleksa na jedan od sporednih izlaza - navodi izvor lista Blic.

Po slijetanju na beogradski aerodrom, Bojović bi u pratnji policije trebalo da u stanici policije 29. novembar obavi razgovor sa nadležnim i da pristupi identifikaciji koja je standardna procedura vezana za ekstradicije i deportacije. Bojović će čuti da je u Srbiji slobodan čovjek, jer se protiv njega ne vodi nijedan postupak, ali će mu biti saopšteno  da je njegova bezbjednost ugrožena.