latinica  ћирилица
01/12/2022 |  07:41 ⇒ 07:41 | Autor: SRNA

Kolovozi mokri i klizavi, magla u dolinama rijeka

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi, a magla smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Une, Sane, Lašve, Bosne, Save i Spreče, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - jutro - Foto: RTRS
Magla - jutroFoto: RTRS

Vozačima se zbog magle savjetuje pojačan oprez na putnim pravcim Sarajevo-Tuzla-Orašje, Vitez-Travnik, Donji VakuF-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno, dok je poledica moguća u višim krajevima i preko planinskih prevoja.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u FBiH na magistralnom putu Vitez- Bila /Kremenik/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Režim saobraćaj izmijenjen je na dionicama na kojima su u toku radovi.

Radovi se izvode na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Teslić-Podjezera, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka--Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Јezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

Deminerski radovi izvode se na putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, područje grada Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na putnom pravcu Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se radovi izvode na putnim pravcima Sarajevo-Vogošća, Doboj-Maglaj, Јajce-Crna Rijeka, Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/ na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug i na putu Јajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 9.00 do 12.15 časova i od 13.15 do 15.00 časova.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja od 8.00 do 16.00 časova su na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca "Arizona". Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.