latinica  ћирилица
01/12/2022 |  12:07 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

DNS: Opredijeljeni za jačanje Srpske i njenih institucija

Predsjedništvo DNS-a konstatovalo je da je ova stranka čvrsto opredijeljena za jačanje Republike Srpske i njenih institucija u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu, te da u razgovorima sa SNSD-om usaglasi zajedničke politike na dobrobit građana Srpske i BiH.
DNS - Foto: ilustracija
DNSFoto: ilustracija

Predsjedništvo DNS-a dalo je ovlaštenja predsjedniku stranke Nenadu Nešiću za dalje vođenje razgovora na usaglašavanju politika, saopšteno je iz ove stranke.

Izražena je i podrška Nešiću i drugim članovima delegacija koje su učestvovale na pregovorima sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Predsjedništvo DNS-a zaključilo je da se raspuste svi odbori koji nisu postigli zadovoljavajući izborni rezultat, odnosno tri odsto na nivou svoje jedinice lokalne samouprave, kao i odbori koji nisu imali dovoljan angažman u izbornom procesu i imenuju povjerenici.

- Predsjedništvo konstatuje da je DNS-u potrebna nova energija i prostor za nove članove. Neophodno je vratiti se komuniciranju sa građanima i afirmaciji pravih vrijednosti - saopšteno je iz ove stranke.

Razmatrajući analizu stanja u opštinskim i gradskim odborima, stranačko Predsjedništvo konstatovalo je da nisu ostvareni utvrđeni ciljevi, što se odrazilo na trenutno stanje u tim organizacijama i DNS-u kao cjelini.