latinica  ћирилица
01/12/2022 |  13:03 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Lučić: U 12 opština obnovljene 23 stambene jedinice za readmisirana lica

Ministar za ljudska prava u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je da su u 12 opština u BiH obnovljene 23 stambene jedinice u okviru projekta podrške sistemu prihvata državljana BiH koja se vraćaju po sporazuma za readmisiju, za što je njemačka Vlada izdvojila više od 600.000 KM.
Miloš Lučić - Foto: RTRS
Miloš LučićFoto: RTRS

- Riječ je o projektu koji je sklopljen sa Njemačkom i o iznosu od više od 600.000 KM kojima smo pomogli lokalne zajednice da obnove objekte gdje će biti smještene readmisirana lica - rekao je Lučić za Srnu.

Izrazio je zadovoljstvo što u projektu učestvuju male i srednje razvijene opštine, a to su Trnovo u Republici Srpskoj i Drvar u Federaciji BiH.

- Danas smo potpisali odluku o doznaci namjenskih sredstava od 99.000 KM. Ta sredstva će u suštini biti iskorištena za osobe koje će biti smještene i održavanje stambenih jedinica koje smo obnovili - rekao je Lučić.

U toku ove godine, kaže Lučić, ovim lokalnim zajednicama doznačeno je 105.000 KM za računarsku opremu.

- Ministarstvo je uspjelo da za readmisiju ove godine izdvoji 150.000 KM - istakao je Lučić.

Naveo je da je nedavno u Ninbergu u Njemačkoj razgovarao sa potpredsjednikom Kancelarije za migracije i izbjeglice Karin Harseland u vezi sa projektom koji je BiH dobila, te naglasio da bi početkom naredne godine BiH trebalo da dobije još jedan projekat.