latinica  ћирилица
01/12/2022 |  13:22 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

Čović: Poređenje Republike Srpske i Kosmeta vrhunac Kurtijevog licemjerja

Poređenje Republike Srpske sa pitanjem Kosova i Metohije je vrhunac licemjerja premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, ocijenio je bivši predsjednik Koordanicionog tijela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović.
Priština - Foto: TANЈUG
PrištinaFoto: TANЈUG

- Vrhunac licemjerja i nemorala je da on pravi analizu Republike Srpske, odnosno BiH i to poredi sa prostorom Kosova i Metohije - rekao je Čović za Pink TV.

On je dodao da je jedino ispravno i istinito što je Kurti rekao da je jedini uspjeh NATO-a od 1945. godine agresija na Srbiju i otimanje jednog djela srpske teritorije koji je bio pod kontrolom međunarodne zajednice do 2008. godine.

Čović je naveo da od 2008. godine činjenice govore da je to okupirani dio teritorije Srbije, a da iz kompletne Kurtijeve priče provejava strategija - neprekidno nasilje s ciljem etničkog čišćenja.

Premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti izjavio je za N1 BiH da se zbog "gorkog iskustva" iz BiH neće dopustiti formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu jer ne žele da Srbija "kopira model" Republike Srpske.