latinica  ћирилица
01/12/2022 |  17:14 | Autor: SRNA

Sjednica Sinoda SPC održana u Dalju

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije predsjedavao je sjednicama Svetog arhijerejskog sinoda i Patrijaršijskog upravnog odbora koje su danas održane u Patrijaršijskom dvoru u Dalju, ljetnoj rezidenciji srpskih patrijaraha.
Sjednica Sinoda SPC  u Patrijaršijskom dvoru u Dalju (foto: spc.rs) -
Sjednica Sinoda SPC u Patrijaršijskom dvoru u Dalju (foto: spc.rs)

Na sjednicama su razmatrana važna tekuća pitanja iz života Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Eparhija osječkopoljska i baranjska.

Patrijarha Porfirija i članove Svetog arhijerejskog sinoda, u Dalju je dočekao episkop osječkopoljski i baranjski Heruvim.

Sjedicama su prisustvovali mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije, episkop sremski Vasilije, bački Irinej i zvorničko-tuzlanski Fotije, zajedno sa glavnim sekretarom Svetog arhijerejskog sinoda arhimandritom Nektarijem i direktorom Patrijaršijske upravne kancelarije arhimandritom Danilom.

Patrijarh i članovi Svetog arhijerejskog sinoda posjetili su zatim rodnu kuću znamenitog srpskog naučnika Milutina Milankovića i Saborni hram Svetog velikomučenika Dimitrija u Dalju, u pratnji vladike Heruvima, doktora Vojislava Stanimirovića i načelnika opštine Erdut Јugoslava Vesića.