latinica  ћирилица
01/12/2022 |  18:33 ⇒ 18:43 | Autor: SRNA

Јahorina: Uspješno izvedena vježba spasavanja na Poljicama

Pokazna vježba spasavanja "Јahorina 2022", koja je obuhvatala evakuaciju skijaša, turista sa gondole, danas je uspješno izvedena na Poljicama s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.
Pokazna vježba spasavanja "Јahorina 2022" - Foto: SRNA
Pokazna vježba spasavanja "Јahorina 2022"Foto: SRNA

U vježbi, koju je organizovao Olimpijski centar Јahorina, učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinica, tim OC, Gorske službe spasavanja Јahorina, Republičke uprave Civilne zaštite, Crvenog krsta Srpske, Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo, Vatrogasne brigade Pale, Službe civilne zaštite Pale i paljanskog Doma zdravlja.

Direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da je Јahorina spremna za novu zimsku sezonu i da je bezbjednost gostiju na prvom mjestu i na najvišem nivou.

On je istakao da je vježba protekla izuzetno uspješno i da imaju odličnu saradnju sa svim učesnicima.

- Svi zajedno funkcionišemo kao tim i ova vježba je pokazala da smo spremni odgovoriti i na nepredviđene situacije. Ovo je prvi put da se vježba evakuacije izvodi sa kabine gondole, a ne šestosjeda kao ranije - rekao je Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina Nedeljko Elek rekao je da su za Centar najvažnija tri segmenta - skijanje, dobar provod i bezbjednost, što sve ispunjavaju.

- Sve je popunjeno do posljednjeg kreveta, sistem za osnježavanje radi i nadamo se da je najuspješija sezona pred nama - istakao je Elek.

Učesnici su ocijenili da je vježba spasavanja uspješno realizovana, da su svi pokazali spremnost i sposobnost za rad u najtežim uslovima, te da se svi posjetioci na planini mogu osjećati bezbjedno bez obzira na vremenske prilike.