latinica  ћирилица
01/12/2022 |  18:55 ⇒ 18:55 | Autor: SRNA

Šulić: Opozicija ponovo za svoj poraz krivi druge

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić rekao je da opozicija ponovo za svoj poraz krivi druge a ne sebe, te ponovio da je "Pokret za državu", kako su izjavljivali iz tog pokreta, svoje glasove za izbor četvrtog delegata dao opoziciji u Srpskoj.
Danis Šulić - Foto: RTRS
Danis ŠulićFoto: RTRS

On tvrdi da su za četiri delegata ove stranke iz reda Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali su njihovi koalicioni partneri i partije sa sjedištem u Srpskoj, a ne "Pokret za državu".

- Mi smo obezbijedili četiri delegata a opozicija samo jednog delegata u Domu naroda. Vidjeli ste da je opozicija pokušala da spinom kaže da je SNSD-u i koalicionim partijama četvrtog delegata obezbijedio `Pokret za državu` odnosno partije sa sjedištem u Federaciji BiH. To nije tačno - istakao je Šulić na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini.

On je dodao da je "Pokret za državu" svoje glasove, prema njihovim izjavama, dao opoziciji u Republici Srpskoj.

Šulić je rekao da SNSD nije partija koja će bilo koga moliti za glasove dok su to radili opozicioni politički lideri.

- Išli su u Sarajevo i tražili glasove upravo za njihove liste za Dom naroda - rekao je Šulić.

Ističući da opozicija ponovo za izborni poraz krivi druge a ne sebe, on kaže da su kao 2014. godine pokušali da prekroje izbornu volju naroda Republike Srpske i da kao izborni gubitnici iz Srpske formiraju Savjet ministara i vlast na nivou BiH.

- To im nije uspjelo. SNSD će insistirati, zajedno sa HDZ-om, kada se bude sklapao Savjet ministara da se sklapa sa izbornim pobjednicima - rekao je Šulić.

On je istakao da voli i brani Republiku Srpsku te da su ideje da neko ko se zove Denis ne smije da brani Republiku Srpsku bile zastupljene u određenim sistemima četrdesetih godina prošlog vijeka.

- Mi u SNSD-u se zalažemo za Republiku Srpsku, da je gradimo po volji građana Srpske koji dolaze iz svih nacionalnih pripadnosti - istakao je Šulić komentarišući skupštinsku repliku poslanika liste "Za pravdu i red" Đorđa Vučinića.

Šulić je, odgovarajući na pitanja, rekao da posebna sjednica parlamenta na kojoj će biti izabrana Vlada Republike Srpske zavisi od mandatara za sastav vlade ali da je sigurno da će ta sjednica biti održana najkasnije do polovine decembra.