latinica  ћирилица
01/12/2022 |  19:25 ⇒ 19:39 | Autor: TANЈUG

Song: Nemamo šta da izgubimo, idemo na pobjedu protiv Brazila

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigobert Song izjavio je danas da njegov tim ići na pobjedu protiv Brazila u meču posljednjeg, trećeg kola grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru, prenosi Rojters.
Rigobert Song (Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN) -
Rigobert Song (Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN)

Brazil je prvi na tabeli G sa šest bodova i već je obezbijedio plasman u osminu finala Mundijala. Švajcarska je druga sa tri, a Srbija i Kamerun imaju po jedan bod. Oba meča grupe G biće odigrana sutra od 20 sati, a sastaće se Brazil - Kamerun i Srbija - Švajcarska.

Kamerunu je za prolaz u osminu finala potrebna pobjeda protiv Brazila, kao i trijumf Srbije na meču sa Švajcarskom, ali i bolja gol-razlika.

- Sutrašnji meč ima posebnu dimenziju. Potrebna su nam tri boda, nebitno na koji način. Uspijevali smo ranije, pa možemo ponovo. Nemamo šta da izgubimo. Neke stvari u fudbalu su realnost, ali je sve je moguće. Vjerovali smo da možemo da pobijedimo Brazil na Kupu konfederacija 2003. i uspjeli smo - rekao je Song novinarima u Kataru.

Selektor Brazila Tite najavio da će sutrašnji duel odigrati u kombinovanom sastavu.

- Oni možda mogu da budu rasterećeni, ali nama je potreban rezultat da bismo nastavili da igramo na turniru. Ovo je za nas finale, uradićemo sve da osvojimo tri boda - rekao je Song i dodao da bi bilo idealno da Srbija pobijedi Švajcarsku.

Novinari su pitali Songa da li se sjeća duela sa Brazilom na SP 1994. godine. Brazil je tada slavio sa 3:0, a Song je zaradio crveni karton.

- San svakog djeteta je bio da igra protiv Brazila. Imao sam tada 17 godina i tada sam bio u startnoj postavi protiv jednog od najboljih timova na svijetu. Dobio sam crveni karton, a možda nisam bio svjestan pravila koja se moraju poštovati. Taj crveni karton mi je pomogao da sazrim kao igrač - zaključio je Song.