latinica  ћирилица
02/12/2022 |  07:35 ⇒ 08:04 | Autor: RTRS

Zavod za statistiku - anketa u okviru godišnjeg istraživanja poljoprivrednih gazdinstava (VIDEO)

Republički zavod za statistiku od juče do 15. decembra sprovodi anketu u okviru godišnjeg istraživanja poljoprivrednih gazdinstava.
Lazo Šegrt -
Lazo Šegrt

Anketom će biti obuhvaćeno oko 6.000 poljoprivrednih gazdinstava, od koji 5.500 porodičnih i 500 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika lociranih na teritoriji Republike Srpske.

- Ovom statističkom aktivnošću će se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Evrostata prikupiti podaci o korištenom poljoprivrednom zemljištu, ostvarenoj proizvodnji, zasijanim površinama u jesenjoj sjetvi, površini i cijeni zemljišta uzetog u zakup, kao i podaci o brojnom stanju stoke i ostvarenoj stočarskoj proizvodnji - naveo je Lazo Šegrt, rukovodilac Odsjeka za statistiku poljoprivrede, šumarstva i životne sredine u Zavodu za statistiku Republike Srpske.

Šegrt je gostujući u našem Јutarnjem programu uputio poziv svim poljoprivrednim gazdinstvima koja su obuhvaćena ovim anketnim istraživanjem, da prihvate saradnju i daju korektne odgovore ovlaštenim anketarima, te doprinesu uspješnom sprovođenju ankete.