latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:36 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Višković nastavio konsultacije (VIDEO)

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković, nastavio je konsultacije za izbor nove Vlade Srpske.
Višković sa Kulićem i Gajaninom (Foto: Vlada Srpske) -
Višković sa Kulićem i Gajaninom (Foto: Vlada Srpske)

Višković je razgovarao sa rektorima univerziteta u Istočnom Sarajevu i Banjaluci Milanom Kulićem i Radoslavom Gajaninom.

- Buduća vlada Republike Srpske nastaviće sa modernizacijom oba javnih univerziteta, uključujući i ulaganja u infrastrukturu i mjere za unapređenje studentskog standarda - poručio je Višković tokom konsultacija sa rektorima univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Višković se sastao i sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić smatra da fokus rada nove vlade Republike Srpske mora biti sa nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama Republike Srpske, jer je polovina takvih.

Nakon konsultacija mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske u Banjaluci, Ćosić je rekao da su predložili mandataru da u prvih 100 dana rada razgovaraju sa kompletnom Vladom i ministrom finansija o tome kako poboljšati i ustabiliti finansijski položaj ovih lokalnih zajednica.

Mandatar je obavio konsultacije i sa predstavnicima Omladinskog savjeta i Unije studenata Republike Srpske.

Višković je prethodno obavio konsultacije sa predstavnicima političkih partija, Saveza sindikata Srpske, Privredne komore, poslodavcima, te predstavnicima boračkih udruženja.