latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:47 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Elektroprivreda će dostaviti prijedlog nacrta višegodišnjeg ugovora

Elektroprivreda Republike Srpske obavezala se da će u narednom periodu dostaviti nacrt prijedloga višegodišnjih ugovora najvećim potrošačima u Republici Srpskoj, dogovorili su predstavnici Elektroprivrede, Željeznica, Privredne komore Srpske, kompanija Arcelor Mital iz Prijedora, Alumine iz Zvornika i Metaleg silikon iz Mrkonjić Grada.
Sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede - Foto: SRNA
Sastanak sa predstavnicima ElektroprivredeFoto: SRNA

U Željeznicama je Srni rečeno da je na sastanku juče dogovoreno da će prije zaključivanja višegodišnjih ugovora biti održani pojedinačni sastanci kako bi se definisali naprihvatljiviji uslovi, fiksne cijene električne energije za 2023. godinu i varijabilni ključ za korekciju ugovorene cijene u narednim godinama, zavisno od dužine trajanja zaključenih ugovora.

Iz Željeznica kažu da je prijedlog Elektroprivrede da cijena električne energije sa sadašnjih 53 evra po megavatu u idućoj godini bude povećana na 65 evra za najveće potrošače - obrazložena kao neminovnost, imajući u vidu enormna povećanja cijene struje na svjetskom tržištu.

Sastanak je održan juče u Banjaluci, a Upravu Željeznica Republike Srpske predstavljali su vršioci dužnosti generalnog direktora Željko Radić i izvršnog direktora Poslova infrastrukture Dragan Zelenković