latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:54 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Sve više zainteresovanih za digitalizaciju, izdvojeno oko milion KM (VIDEO)

U Republici Srpskoj je u protekle dvije godine za proces digitalne transformacije poslovnim subjektima dodijeljen oko milion KM, a broj zainteresovanih koji se danas ozbiljno bave ovim procesom značajno raste, rekao je pomoćnik ministra za informaciono društvo Republike Srpske Denis Turkanović.
Konferencija Forvard (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Konferencija Forvard (Foto: twitter.com/mnrvoid_rs)

Turkanović je uoči četvrte konferencije "Forvard" sa fokusom na digitalne inovacije, koja se održava danas u Banjaluci, rekao da će u ovoj godini za digitalizaciju zainteresovanim privrednim subjektima iz oblasti prerađivačke industrije biti dodijeljeno 750.000 KM.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić istakao je da praktična primjena i instrumenti u okviru digitalnih inovacija mogu unaprijediti i pružiti dodatnu šansu malim i srednjim preduzećima kada je riječ o digitalnoj transformaciji.

- Danas ćemo proći kroz četiri panela i govoriti o pravcima koji se odnose na evropsku perspektivu digitalnih inovacionih habova i sprovođenju aplikacija, stanju na zapadnom Balkanu, instrumentima podrške za preduzeća i finansijskoj podršci -  rekao je Gverić.

Prethodne tri godine "Forvard" konferencija je bila jedna od najuspješnijih i najpraćenijih u Srpskoj, BiH i regionu, a namjera je da ovaj događaj doprinese tome da Srpska i BiH idu u korak sa digitalnim trendovima i tehnologijama.