latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:56 ⇒ 11:57 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Dva lica prevarom pribavila korist od 170.000 KM

Protiv dva lica i privrednog društva iz Banjaluke podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu zbog sumnje da su pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 169.400 KM, tako što su dovela u zabludu oštećeno lice da će mu biti isporučena informatička oprema koju je poručio preko tog privrednog društva.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su Tužilaštvu izvještaj o počinjenim krivičnim djelima prevara u privrednom poslovanju i pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela protiv dva lica čiji su inicijali M.M. i M.M, te privrednog društva.

Prijavljena lica su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 169.400 KM, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Lice M.M. se sumnjiči da je kao odgovorno lice privrednog društva iz Banjaluke, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica dovodilo u zabludu oštećeno lice da će mu biti isporučena informatička oprema koju je poručio preko privrednog društva na osnovu čega je oštećeni izvršio uplatu novčanih sredstava na račun privrednog društva, a koje je M.M. prenosio na svoje lične račune.

Drugoprijavljeno lice M.M. se sumnjiči da je pomagalo licu M.M. u izvršenju ovog krivičnog djela.