latinica  ћирилица
02/12/2022 |  12:54 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Mazalica: SNSD se nije borio da uskrati delegata opoziciji (VIDEO)

SNSD se nije borio da uskrati delegata opoziciji u Domu naroda PS BiH, rekao je poslanik SNSD-a u Parlamentu Srpske Srđan Mazalica.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

Mazalica smatra da od kad je "gavran pocrnio" nije bilo veće gluposti od one da su stranke iz Sarajeva "isporučile" SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda, kako tvrde Branislav Borenović i Igor Crnadak.

- Borenović, Crnadak i ostali dogovarali su sa tim strankama iz Sarajeva da glasaju za njihove liste. I oni su glasali. Naši kandidati SNSD-a nisu dobili niti jedan jedini glas mimo naših koalicionih - 53 - naglasio je Mazalica upitavši "kako je to SNSD dobio četiri delegata zahvaljujući strankama iz Sarajeva"!?

Naveo je da se SNSD borio da se izaberu njihovi delegati jer imaju namjeru, i to su do sada pokazali, da se u Parlamentarnoj skupštini BiH ne usvoji nijedan zakon na štetu Republike Srpske.

- SNSD se nije borio da mjesto delegata uskrati SDS-u, PDP-u ili Nebojši Vukanoviću, niti je o tome pregovarao sa bilo kojom sarajevskom strankom. I kako smo mi krivci za toliku mržnju i frustraciju koju pokazuju Borenović i Crnadak jer nisu dobili dovoljno glasova iz Sarajeva i jer su njihovi poslanici pravili nevažeće glasačke listiće, ili Vukanović, koji čak nije ni imao svog kandidata - rekao je za RTRS Mazalica.

Istakao da je Republika Srpska politička zajednica, a njena autonomija podrazumijeva da se odluke koje se tiču Srpske ne donose izvan nje.

Naglasio je da Klub Srba u Domu naroda treba da uvažava stavove Narodne skupštine o važnim pitanjima i kad god to ona zatraži.

- Nastojaćemo da važne zakone iz Parlamentarne skupštine BiH stavimo i pred poslanike opozicije, ali kad usvojimo zaključke kako da glasaju naši delegati iz Srpske, da obavežemo i tog jednog iz SDS-a, tako da ne vidim čemu ljutnja koja dolazi iz opozicije. Da li zato što su im funkcije važnije od svega, pa se o njima ne mogu dogovoriti, ni između sebe ni sa sarajevskim strankama, ili zato što četiri delegata SNSD-a pojeftinjuju njihovu izdaju i podaništvo na BiH nivou, toliki trud da SNSD-u uskrate četvrtog delegata nije im se isplatio - naglasio je Mazalica, dodavši da ko drugom jamu kopa, sam u nju upada.