latinica  ћирилица
02/12/2022 |  13:35 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Stručnjaci iz Slovenije u posjeti UKC Srpske; Saradnjom i edukacijom doprinijeti usavršavanju (VIDEO)

Eminentni stručnjaci iz opšte bolnice Murska Sobota iz Slovenije u posjeti su Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, što će teorijskom i praktičnom edukacijom značajno doprinijeti usavršavanju zaposlenih u oblasti opšte i abdominalne hirurgije UKC-a Srpske.
Stručnjaci iz Slovenije u posjeti UKC Republike Srpske -
Stručnjaci iz Slovenije u posjeti UKC Republike Srpske

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da je jedan od prioriteta rukovodstva ove zdravstvene institucije ulaganje u usavršavanje radnika.

- Za nas je ovo još jedan veliki uspjeh, jer su nam u gostima kolege iz Slovenije, koji su uradili operativni zahvat na našim pacijentima i istovremeno edukovali naš kadar - rekao je Đajić novinarima.

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a Zoran Aleksić rekao je da je današnja edukacija veliki iskorak za Kliniku u okviru svog strateškog razvoja.

- Uradili smo danas laparoskopsko zbrinjavanje ingvinalnih hernija, koje naše kolege rutinski rade. Uspostavili smo dobru saradnju i potpisali ugovor na godinu dana, te će naši specijalisti biti njihovi gosti na edukaciji, a oni će kod nas dolaziti da zajedno radimo operacije - rekao je Aleksić.

On je istakao da ova saradnja predstavlja još jednu stepenicu u razvoju UKC-a Srpske s ciljem što boljeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja pacijenata.

Doktor Radenko Koprivica iz Opšte bolnice Murska Sobota izrazio je zadovoljstvo što je bio u prilici da radi sa kolegama iz UKC-a Srpske.

- Ovdje su napravljeni sjajni iskoraci u organizacionom i stručnom smislu, pa je zadovoljstvo raditi u odličnim uslovima, koji su na nivou najboljih centara u svijetu. Uvjeren sam da će se i ovdje vrlo brzo procedure laparoskopije rutinski izvoditi, a mi ćemo biti tu da pomognemo - rekao je Koprivica.