latinica  ћирилица
02/12/2022 |  14:17 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Arlov: Osobe sa invaliditetom zaslužuju pažnju i pomoć svih nas

Povodom obiljžavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov čestita svim osobama sa invaliditetom, posebno na KiM, njihov dan.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

- Vi ste kategorija koja zaslužuje pažnju i pomoć svih nas i da nikad ne osjetite da ste po bilo čemu drugačiji radi svoje težine života koju nosite zajedno sa svojim porodicama. Družeći se ovih proteklih godina sa vama upoznao sam koliko je svakom čovjeku samo malo potrebno da bude srećan, a vi to pokazujete na najbolji način jer ste iskreni i najsrećniji kad osjetite da niste sami i da imate našu pomoć i pažnju. Zato smo u potpunosti i izgradili Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" i posebna čestika za njih da obilježe sutrašnji praznik u radosti i druženju - navodi Arlov.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obilježava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obilježavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.