latinica  ћирилица
02/12/2022 |  14:56 ⇒ 14:56 | Autor: SRNA

MUP Srpske: Izvještaj protiv jednog lica zbog pranja novca

Protiv lica iz Prijedora čiji su inicijali D.R. podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

- Lice se sumnjiči da je krivično djelo počinilo na način da je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju i njime kupovao nekretnine u Prijedoru i skupocjena motorna vozila u ukupnoj vrijednosti od 268.358 KM - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Sud BiH je donio rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja nepokretnostima protiv lica D.R. i njemu povezanih lica Ј.R. i D.R.

Navedena mjera se odnosi na dva stana i zemljište u Prijedoru, putničke automobile "audi kju sedam" i "mercedes benc", te dva štedna računa.

Ukupna vrijednost privremeno blokirane imovine iznosi 237.436 KM, dok će stanje na računima biti naknadno utvrđena.

Izvještaj je podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske zbog sumnje da je lice D.R. počinilo krivično djelo pranje novca.