latinica  ћирилица
02/12/2022 |  16:01 ⇒ 18:41 | Autor: RTRS

Stevandić: Ustavni sud BiH nelegalan i obesmišljen (AUDIO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da je Ustavni sud BiH nelegalna, ali i obesmišljena institucija jer postoje stotine odluka ovog suda koje u Federaciji BiH nisu provedene.


Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

On je istakao da je Republika Srpska sposobna da provodi odluke koje je donijela Narodna skupština.

Istakao je da su kapaciteti Republike Srpske od danas znatno jači, kako u Parlamentarnoj skupštini BiH, tako i u svim organima i da niko ne bi trebalo da tjera Srpsku i njene predstavnike da dokazuju koliko su sposobni da provode odluke svog parlamenta.

- Sigurno da ćemo procijeniti, nikada nismo srljali, ali smo uvijek našli način da dokažemo da sami donosimo odluke. Ustavni sud sa tri stranca je nelegitimna institucija, tako da odluke koje je donio ne samo u Republici Srpskoj već u FBiH, uglavnom nisu sprovođene ukoliko su u suprotnosti sa odlukama naroda- rekao je Stevandić za RTRS.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH odlučio je danas da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi nisu u skladu sa Ustavom BiH, te je donio odluku da ih ukine.