latinica  ћирилица
02/12/2022 |  16:06 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Nova Vlada opredijeljena za unapređenje i razvoj visokog obrazovanja (VIDEO)

U okviru konsultacija za sastav nove Vlade Republike Srpske, mandatar Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske i Unije studenata Republike Srpske.
Višković sa studentima - Foto: RTRS
Višković sa studentimaFoto: RTRS

Višković je izrazio opredjeljenje nove Vlade za dalje unapređenje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja, te naglasio da će nova vlada dati punu podršku dualnom obrazovanju u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je rekao da je potrebno izvršiti detaljnu analizu dualnog obrazovanja zajedno sa resornim ministarstvom i poslovnom zajednicom, da bi se sagledale potrebe tržišta rada na osnovu kojih bi se izradile upisne politike na fakultetima.

Prema njegovim riječima, Vlada je u prethodnom vremenu dala značajnu podršku poboljšanju studentskog standarda. Podsjetio je da je smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj od ove godine besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, a sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda snosi Vlada Republike Srpske.

Na sastanku je konstatovana dobra dosadašnja saradnja institucija Republike Srpske i studentskih organizacija, a predstavnici Omladinskog savjeta i Unije studenata zahvalili su Viškoviću na dosadašnjoj podršci Vlade, te pozdravili odluku o uvođenju besplatnog školovanja na prvom i drugom ciklusu studija.