latinica  ћирилица
02/12/2022 |  17:06 | Autor: Agencije

UEFA pokrenula istragu protiv Јuventusa

Evropska fudbalska unija objavila je da ispituje potencijalno kršenje pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju fudbalskog kluba Јuventus iz Torina.
UEFA (Foto: EPA/LAURENT GILLIERON) -
UEFA (Foto: EPA/LAURENT GILLIERON)

- U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila. Јoš 23. avgusta je Finansijsko kontrolno tijelo UEFA zaključilo sporazum sa Јuventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine - saopštila je UEFA.

- U slučaju da je situacija po zaključenju istrage bila značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum, te preduzmemo pravnu mjeru - saopštila je UEFA.

Јavno tužilaštvo u Torinu pokrenulo je prije nekoliko dana tužbu protiv Andree Anjelija, koji je u međuvremenu podnio ostavku, i nekadašnjih članova Upravnog odbora Јuventusa.

Pokrenuti postupak obuhvata 11 osoba za koje se sumnja da su između ostalog falsifikovali dokumenta o transferu novca za igrače, ometali kontrolu revizije, ograničavali ulazak poreskih inspektora u prostorije kluba.