latinica  ћирилица
02/12/2022 |  20:49 ⇒ 22:12 | Autor: RTRS

Djeca sa KiM u I.N.Sarajevu bodre Srbiju

Za reprezentaciju Srbije u Istočnom Novom Sarajevu večeras zajedno navijaju djeca sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.
Djeca sa Kosova i Metohije i Srpske navijaju za Srbiju - Foto: RTRS
Djeca sa Kosova i Metohije i Srpske navijaju za SrbijuFoto: RTRS

Prenos fudbalske utakmice Srbija - Švajcarska u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo budnim okom prate djeca iz Kosovske Kamenice i njihovi domaćini, učenici muzičke sekcije Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže.

Osnovci iz Kosovske Kamenice i Istočne Ilidže sutra će, u Kultunom centru Istočno Novo Sarajevo, od 18, 00 časova održati humanitarni koncert "Mi smo djeca neba", u organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža. Novac koji prkupe na humanitarnom koncertu namijenjen je za pomoć djeci sa Kosova i Metohije.

I na ovaj način iskazana je neraskidiva veza djece sa Kosmeta i Srpske koja traje već više od deset godina kroz projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". Ovim projektom, više od 6.000 djece sa Kosmeta boravilo je kod svojih vršnjaka u 37 opština i gradova Republike Srpske, u organizaciji banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.