latinica  ћирилица
03/12/2022 |  20:42 ⇒ 20:49 | Autor: SRNA

Raspisane međunarodne potjernice za trojicom osumnjičenih za trgovinu drogom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodne potjernice za vođom kriminalne grupe Dinom Muzaferovićem /36/ i još dvojicom osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju droge.
MUP USK (Foto: vladausk.ba) -
MUP USK (Foto: vladausk.ba)

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, osim za Muzaferovićem, rođenim u Velikoj Kladuši, potjernice su raspisane i za Ognjanom Kokićem /40/, rođenim u Sarajevu, te Edinom Balićem /36/, rođenim u Velikoj Kladuši.

Riječ je o članovima grupe, od kojih su pojedini uhapšeni u akciji kodnog naziva "Eskobar" u julu prošle godine, kada je na području Velike Kladuše, u posebno izgrađenom kampu pronađeno oko 6.000 sadnica marihuane, prenijeli su federalni mediji.

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću izreklo je 17. novembra presudu kojom je članove organizovane grupe iz akcije "Eskobar" Murata Dizdarevića, Armina Sefića i Nermina Balića nepravosnažno osudilo na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, a Almira Pehlića na šest godina, saopšteno je je iz Tužilaštva USK.

Kantonalni sud u Bihaću 2. novembra člana ove organizovane grupe Darka Јovanovića nepravosnažno je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci nakon što je na ročištu priznao krivicu.

Organizator grupe je Dino Muzaferović, a članovi su i Edin Balić, Maja Banduka i Ognjan Kokić, naveli su iz Tužilaštva.