latinica  ћирилица
04/12/2022 |  10:45 ⇒ 15:00 | Autor: SRNA

Zaharova: Za Moskvu neprihvatljiv nuklearni rat

Izjava zamjenika američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorije Nuland da Rusija nije pribjegla upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini zbog "upozorenja" Zapada predstavlja pokušaj prebacivanja krivice, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Zaharova je podsjetila da je Moskva više puta istakla da je nuklearni rat neprihvatljiv.

Ona je skrenula pažnju na izjavu Nulandove listu "Ukrajinska pravda" da je ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio da ne pribjegne upotrebi nuklearnog oružja navodno zbog "oštrih upozorenja" drugih država, kao i zbog neprihvatljivosti udara na energetsku infrastrukturu.

- Nulandova je još jednom pobijedila samu sebe - prvo je preko sopstvenih kontrolisanih medija i istraživačkih centara naduvala temu o nuklearnoj prijetnji iz Rusije, a sada pokušava da krivicu svali tamo gdje joj je mjesto - navodno se nuklearni Armagedon nije dogodio zbog "oštrih upozorenja" Zapada, a ne zato što to niko sa ove strane granice nije planirao - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Kada je riječ o "neprihvatljivosti udara na energetski sistem", Zaharova navodi da nije na Nulandovoj da uči svijet.

- Pogledajte koliko su elektro-mreža uništile SAD, ili još bolje, koliko elektro-mreža su SAD i NATO zajedno uništili - dodala je Zaharova, prenio je TASS.