latinica  ћирилица
04/12/2022 |  11:14 ⇒ 11:15 | Autor: RTRS

Selak: Srpska iznad svih podjela

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak pozvao je sve predstavnike parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske da interese srpskog naroda u Republici Srpskoj stave iznad svojih ličnih i stranačkih interesa, jer je to jedini način i za opstanak Srpske i za istinski napredak društva.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

Selak je istakao da "nacionalno jedinstvo i zajednički rad na realizaciji nacionalnih interesa moraju predstavljati zajednički cilj svima kojima je istinski stalo do Srpske".

- Naš zadatak, kao izabranih predstavnika naroda, jeste da radimo na tom da srpski narod ima jedinstven politički stav i zajedničke interese i ciljeve na čijoj realizaciji ćemo svi da radimo. SPS je spremna da učestvuje u izvršnoj vlasti i da svojim radom i zalaganjem doprinese opstanku i razvoju Srpske. Nacionalno jedinstvo i zaštita interesa Srpske su od izuzetne važnosti u ovim teškim vremenima i sa tim ne smije biti kalkulacija. Opstanak Srpske i zaštita naših interesa su iznad svih političkih i ideoloških razlika i očekujem da to prihvate svi oni kojima je narod dao povjerenje - poručio je Selak.

On je takođe čestitao predsjedniku Pokreta Socijalista Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora Bezbjednosno informacione agencije, te naglasio da je imenovanje dokazanog patriote i prijatelja Srpske jedan od pozitivnih signala koje Republika Srpska treba da prati.

- Bezbjednost Srbije znači i bezbjednost regiona i bezbjednost Republike Srpske. Imenovanje dokazanog patriote i zaštitnika interesa srpskog naroda Aleksandra Vulina na poziciju direktora BIA je još jedan pozitivan događaj za Srpsku i mislim da treba da pratimo politiku naše matice u bezbjednosnim pitanjima - poručio je Selak.