latinica  ћирилица
05/12/2022 |  07:18 ⇒ 10:10 | Autor: RTRS

Danas dva meča osmine finala SP: Hrvatska - Јapan i Brazil - Јužna Koreja

Treći četvrtfinalni par na Mundijalu u Kataru dobićemo danas. U prvom susretu dana sastaju se Hrvatska i Јapan, dok će u večernjem terminu na teren Brazil i Јužna Koreja.
Stadion u Kataru (Foto:  EPA-EFE/Noushad Thekkayil, ilustacija) -
Stadion u Kataru (Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil, ilustacija)

Hrvatska reprezentacija treći put u istoriji igra nokaut fazu Svjetskog prvenstva. U prethodna dva puta stigli su do trećeg mjesta i finala. U hrvatskom taboru poručuju da ekipa mora biti veoma oprezna, da u meč moraju ući na najvišem nivou i da ne smiju dopustiti nikakva opuštanja. S druge strane, navijači i hrvatska javnost očekuju siguran prolaz.

S druge strane, Јapan je napravio dva najveća iznenađenja na turniru, savladavši prvo Njemačku, potom i Španiju. Јapanci ne žele na tome da stanu i najavljuju i prolazak u četvrtfinale.

Brazil u meč s Јužnom Korejom ulazi kao veliki favorit, ali velike probleme imaju s povredama. Protiv Kameruna povrede su zadobili Gabriel Žezus i Aleks Teles i za njih je Svjetsko prvenstvo završeno. Upitni su još i Danilo i Alex Sandro. A pred meč sa Korejcima selektor Brazila Tite saopštio je dobru vijest za navijače – Nejmar se vraća u ekipu i biće u sastavu za meč osmine finala.

Korejci se ne zadovoljavaju samo prolaskom u nokaut fazu. Svjesni su da igraju protiv prvog favorita na šampionatu, ali i vjeruju da mogu do četvrtfinala.

Prvi na teren će Hrvatska i Јapan, koji svoj meč igraju od 16 časova, dok od 20 časova igraju Brazil i Јužna Koreja.